A Környezetbarát termék = Ytong, Silka, Multipor

Környezettudatos otthon, környezetbarát téglákkal!

Környezettudatos otthon, környezetbarát téglákkal!

Háziasszony barát hőszigetelés

Háziasszony barát tetőtéri hőszigetelés

Élhető tetőterek minőségi szigeteléssel

Miért csak tavasszal és ősszel érezné jól magát a tetőtérben?

Fenntartható hő- , hang és tűzvédelmi szigetelések

Álmodjunk zöldet!

Ytong építési rendszer, mint energia takarékos megoldás

A falazatok terén eldöntendő, hogy kiegészítő hőszigeteléssel ellátott, vagy egyrétegű, kiegészítő hőszigetelést nem igénylő szerkezetet célszerűbb-e készíteni.

Jó gyakorlatok építkezésben, felújításban

Fókuszban a KNE

Cserélje le Ön is régi tetőablakát egy sokkal jobbra!

Kis összegű felújítás nagy haszonnal. Ki ne szeretne faragni a fűtésszámlán?

Optimális megoldások az energiatudatosan gondolkodó vásárlóknak a Xella Magyarország Kft.-től

A mai értelmezésén az ökológia kifejezésnek leginkább egy reális, - emberi, vállalati illetve szervezeti - környezettudatos gondolkodásmódot, és magatartást értünk. A Xella Magyarország Kft. számára az ökológia fogalma egyet jelent a felelősséggel. Földünk természetes alkotóelemei - homok, mész - felhasználásával egy új környezetet, infrastruktúrát valósítunk meg. Természetesen törekszünk arra, hogy minél kíméletesebben és hatékonyabban használjuk fel természeti forrásainkat, átgondolva, figyele

VELUX fényzáró energiaroló

Jól hangzó neve egyáltalán nem légből kapott: tetőtéri ablakunk hőszigetelő képessége akár 27%-kal javul lehúzott állapotban egy hideg, téli napon.

FIABCI-díjat kapott a százlakásos passzívház(unk)

Optimális Otthon, a közel 0 energiaigényű környezetbarát épület

Légtömör falazatok gazdaságosabban!

Az energiahatékonyság egyik fontos alkotó eleme a légzárás. Jelen cikkben ennek kialakítását tárgyaljuk, leszűkítve a témát a homlokzati fal légzárására.

Ytong építési rendszer = komplex megoldás

A falazatok terén eldönthető, hogy kiegészítő hőszigeteléssel ellátott, vagy egyrétegű, kiegészítő hőszigetelést nem igénylő szerkezetet célszerű-e készíteni, de az egyéb határoló szerkezetekre is nagy figyelmet kell fordítani.

Nagy vastagságú RAVATHERM XPS hőszigetelések

Az újdonságok vastagságukhoz képest kimagaslóan jó, egységesen 0,035 W/mK deklarált lambda értékűek.

Hőszigetelés nélkül

Talán már unalmas is mindig az energiaárakkal, az energiahordozó készletek vészes csökkenésével, a károsanyag-kibocsátással, a fokozódó nemzetközi és hazai hőszigetelési elvárásokkal való „riogatás” - bár ezek változatlanul időszerűek.

Mikor térül meg a hőszigetelés?

Durisol hőtároló falazat

Energia megtakarítási ötletek a Leiertől

Válassza most akciós áron a Leier energiatakarékos kémény és falazó elemeit!

Vastagon hőszigetelni, vagy jön a penész

Sokan tartanak a vastag hőszigeteléstől, mert úgymond „befülled” a lakás, „nem lélegeznek” a falak.

LB-Knauf minőségi hőszigetelő rendszerek

Szálerősítés a nagy ellenállóképesség és rugalmasság eléréséhez

A fejlődés iránya: a ”közel nulla” energiafogyasztás

Mit építsek: alacsony energiafelhasználású, autonóm, aktív-, vagy passzívházat? Akik családi ház építésébe fognak, azokat elárasztják az energiafogyasztásról, hőszigetelésről szóló cikkek, hirdetések. Cikkünkkel támpontokat szeretnénk adni azokhoz a döntésekhez, amelyek nélkül nem indulhat el a ház tervezése.

Jobban szigetel az Austrotherm

A rendszeres szigorú vizsgálatok szerint számos Austrotherm termék hőszigetelő képessége jobb mint a közölt érték.

Átlátható minőség

Az "Átlátható minőség" kampánnyal az Austrotherm Kft. betekintést nyújt a termékeinek belső vizsgálati jegyzőkönyveibe.

Fenntartható épületfelújítás mindenkinek: a VELUX átadta a RenovActive házat

A vastag hőszigetelés is hamar megtérül!

Hatékonyabb hőszigetelés minőségileg jobb szigetelőanyagokkal

Környezettudatos és gazdaságos megoldás a csapadék összegyűjtése - Öntözze növényeit esővízzel!

Energiatudatos építkezés, élőmunka költség megtakarítás már az első pillanattól - LeierPLAN iSO tégla

Nem szigetelt padlásfödém jelentős hőveszteséget okozhat

Így védekezzünk olcsón a meleg ellen!

Thermosystem hőszigetelő rendszerek – ÉME

A különböző hőszigetelő rendszereknek alapvetően azonos a felépítése. Azonban a kivitelezőknek tisztában kell lenni azzal, hogy az adott hőszigetelő rendszer ÉME rendszerengedélyéhez milyen termékek tartoznak.

Legyen környezettudatos, építsen Durisolból!

A napjainkban épült házaknál már elengedhetetlen követelmény a zöld szemlélet: a házak részben, vagy teljes egészükben a környezettudatossági elveket szem előtt tartva épülnek tégláról téglára.

Válasszon energiahatékony tetőtéri ablakot és bízza rá otthona melegét

Figyeljen oda az energiahatékonyságra! A rezsicsökkentés mellett további eszközei is vannak a fűtésszámla csökkentésének. Egy megfelelően hőszigetelt tetőablak útját állja a természeti erőknek, a hideg biztosan nem húz be az ablak alatt télen.

Védekezés a meleg ellen árnyékolókkal

Tény, hogy a nyári nagy hőség csak vízparton kellemes, tetőtéri otthonunkban valóságos átok a négy fal közé szorult, fülledt, meleg levegő. Idén élvezze a hűvös szoba előnyeit!

Belülről is hatékonyan növelhető a hő-és hang szigetelés

Ha nincs lehetőség külső homlokzati hő- és hang szigetelésre hatékonyan megoldhatjuk a feladatot a belső oldalról is szabadon álló előtét fal létesítésével.

A családi házak 90 százaléka elavult, hőszigetelésre vár

Hogy a következő 5 évben az összes családi ház energiatakarékossá váljon, évi 400 milliárd forintnyi támogatásra lenne szükség.

Felére estek a napelemárak

Annak ellenére, hogy az utóbbi öt évben felére estek a napelemárak, ennél kisebb ütemben bővülnek a napenergiás termelő egységek.

Energiatermelő térburkolat nyerte a Design Terminál városfejlesztési pályázatát

A Design Terminál kihirdette a Smart City Lab Budapest győzteseit: a zsűri tetszését az emberi lépésből és fényből energiát termelő térburkolat, a FUTI, az idősek közösségi aktivizálását támogató NagyiApp és az akadálymentes városi közlekedést segítő program, a ROUTE4U nyerte el.

Energiatakarékos villanykörte készül a csodaanyagból

A remek tulajdonságokkal rendelkező csodaanyag Nobel-díjat és lovagi címet hozott a felfedezőjének. Most már ipar épül a grafénre.

Kazánt receptre?

A britek az energiaszegénység felszámolásának egy meglehetősen egyedi útját választották: 3 millió fontot különítettek el arra, hogy háziorvosok receptre kazánt, szigetelést vagy új ablakokat írjanak fel rászoruló pácienseiknek.

Jön az újabb áttörés: valósággá válik az ingyen áram

A zöldenergia előretörése után most a megtermelt áram tárolásában várható fordulat, ami szakértők szerint óriási változást hozhat az egész világgazdaság működésében. Az új világ eljövetele legfeljebb években mérhető, nem évtizedekben.

A vállalati rezsicsökkentés lehetőségei

Az elkövetkező évek, évtizedek nagy kihívása a vállalati szektorban is az energiafogyasztás mérséklése és a fenntartható módszerekre való áttérés menedzselése. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport átfogó felvilágosítási programmal és speciális szolgáltatásokkal nyújt segítséget a hazai cégeknek

Átadták az első napelemes bicikliutat

Hollandiában birtokba vették a bringások a világ első napelemes bicikliútját. A végleges száz méteres szakasz három háztartás éves energiaigényét tudná fedezni.

A szigetelés felére csökkentheti a fűtésszámlát

Egy valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító program mérési eredményei szerint a szigetelés 46 százalékkal csökkentette egy családi ház fűtésszámláját – közölte a Knauf Insulation Hungary Kft. az MTI-vel a novemberben lezárt programot értékelve.

Zenélő szélturbinák termelik az áramot

A megújuló energiát termelő zenélő szélturbinákat Laura Mesa Arango és Rafael Sanchez Herrera tervezte a 2014-es Land Art Generator Initiative pályázatra. A kürt formájú szélerőmű összesen 12 turbinából áll, melyek éves kapacitása 117 MWh.

Takaríts meg súlyos ezreket: energiatakarékos izzó-tippek!

Utálok izzót venni. Mióta ebben az energiatakarékos világban élünk az ilyen hétköznapi dolgokra, mint például az izzócsere, szabályosan készülni kell.