Siniat Nida Hydro DM

Pára-és penészálló gipszkarton kültéri és beltéri felhasználása

a Corvin sétányon és a legújabb Árpád fürdőnél

Siniat Cementex

A cementkötésű lapok mechanikai ellenállóképességükkel és tűzállóságukkal a gipszkarton lapok remek alternatívái. Az alábbi cikkben egy a Siniat által gyártott cementkötésű lapot, az általános felhasználású Cementex-et mutatjuk be.

Baumit - Az év homlokzata

Baumit nyereményjáték - hőszigetelő rendszerek

Most érdemes Baumit homlokzati hőszigetelő rendszert vásárolni!

AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben

AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben

Virtuál és Valóság - Korszerű építészeti tervezés

Gratulálunk a Murexin Kft-nek a Magyar Termék Nagydíhoz!

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése

A hazai építőipari kutatás-fejlesztés sikereként, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Murexin Kft. szekszárdi bázisán kifejlesztett új termékcsalád.

Bővül a családi házak felújításánál elszámolható költségek köre

A beérkezett lakossági és szakmai észrevételek alapján módosul az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására meghirdetett 5 milliárd forint keretösszegű alprogramjának Pályázati Útmutatója.

Újra lehet pályázni az Otthon Melege Program támogatására

A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum 2,5 millió forint lehet.

CSOK után jön a NOK

Nemzeti Otthonteremtési Közösség létrehozásával pörgetné fel az új lakások építését a kormány. Az angol mintára létrehozott szövetkezetek lakásokhoz juttatnák a családokat és fix megrendelésekkel látnák el az építőipart.

Házépítés a 10 - 10 millió Ft igénybevételével 2016-ban

A CSOK 10 10 millió Ft-ja az előzetes jelek szerint újra építkezési lázba hozza a lakosságot. A legtöbb ember számára egy új ház felhúzásának menedzselése teljesen új kihívásokat jelent, nem csak a munkálatok szervezését, hanem a pénzügyi lebonyolítás vonatkozásában is.

Kell-e építési engedély a galéria létesítéséhez?

Korábban azon kellett elgondolkodni, hogy egy építkezéshez, felújításhoz, bővítéshez szükséges-e építési engedélyt kérnünk vagy csak bejelentést kell tenni, vagy esetleg egyikre sincs szükség. 2013. január 1-jétől már ismét csak két kategória van: az engedélyhez kötött és az e nélkül végezhető tevékenységek.

Mire figyelj, ha kiskorú gyermekednek veszel ingatlant

Annyi megtakarításod jött össze, hogy messze nem nagykorú, és jó pár évig még otthon élő gyermeked számára lakást tudsz venni? Íme néhány tanács, hol, milyet és mekkorát vegyél, mire figyelj!