Gratulálunk a Murexin Kft-nek a Magyar Termék Nagydíhoz!

Nagydíjat ért a Murexin hazai fejlesztése

 

A hazai építőipari kutatás-fejlesztés sikereként, Magyar Termék Nagydíjat kapott a Murexin Kft. szekszárdi bázisán kifejlesztett új termékcsalád.

 

A hazai építőipari sajátosságokat is figyelembe véve, speciális alapanyagokból fejlesztette ki a Murexin Kft. szakembergárdája azt a LEWELL aljzatkiegyenlítő termékcsaládot, amellyel most elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat. A Murexin magyarországi leányvállalata, létszámbővítéssel, két éve alapozta meg a szekszárdi kutató-fejlesztő munkát, ahol a hazai igényekhez igazodó, Európában is versenyképes termékeket hoztak létre. 

- Mivel a hazai építőiparban egyre nagyobb gondot okoz a szakemberhiány, egy olyan termékcsalád létrehozását tűztük célul, amelyet a lehető legkönnyebben tudnak kezelni a felhasználók – fejtette ki Czili Aladár, a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A LEWELL termékcsalád 6 különböző, a hideg és a melegburkolati munkákhoz alkalmazható aljzatkiegyenlítőből áll. Kifejlesztésénél figyelembe vették a gyakorlatban előforduló lehetséges aljzat típusokat, rétegvastagságokat, a legtöbb hideg- és meleg burkolat típust, valamint a felújításoknál és az új építkezéseknél várható fogyasztói igénybevételeket. Ennek figyelembe vételével az új termékcsalád speciális tulajdonságokkal rendelkezik, a melyek a felhordás és a megszilárdulás során jelentenek könnyebb felhasználást a felhasználók számára.  

- Cégünk azt tapasztalja, hogy az építőipari boom az alapanyaggyártásra is kedvező hatással van. Ugyanakkor a jól képzett szakemberek elvándorlása mellett az is gondot okoz, hogy a fiatalok közül egyre kevesebben választják ezt az ágazatot. A Murexin komoly erőfeszítéseket tesz a minőségi szakmai utánpótlás nevelés erősítése érdekében – mondta Czili Aladár.      

A Murexin

A Schmid Industrie Holding tagjaként a Murexin egy 100 éves múlttal rendelkező osztrák családi vállalat, amely most már 27 országban tevékenykedik, több mint 6000 fő munkája nyomán, 1,6 milliárd Euró forgalmat bonyolított 2016-ban. A Murexin magyar leányvállalata 24 éve alakult meg. Az 50 főt alkalmazó vállalat Szekszárdon saját termelőüzemmel és kutatás-fejlesztéssel rendelkezik. A cég tavaly közel 3 milliárd forgalom mellett 146 millió nyereséget ért el.