Újra lehet pályázni az Otthon Melege Program támogatására

A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum 2,5 millió forint lehet. 

A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. A pályázat keretében az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet.

A maximálisan 55%-os, legfeljebb 2,5 millió forintnyi támogatás akkor jár utófinanszírozással, ha pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki.


Azok, akik hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki, 50 százalékos, maximum kétmillió forintos támogatást igényelhetnek.

A támogatás 45 százalékos, maximum egymillió ötszázezer forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

A 40 százalékos, maximum egymillió kétszázötvenezer forintos támogatás akkor kapható, ha a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg.A pályázat feltételeit június elsején módosították, amely az elszámolható költségek körét érintette, illetve egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. Továbbá a felkészülési időszak is meghosszabbodott, és ezért lehet mától benyújtani a pályázatokat a pályázati portálon keresztül lehet benyújtani.